Vedenpitävät hanskat

SealSkinz Anmer hanskat

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä.

Näitä käsineitä on tullut pidettyä ympäri vuoden erilaisilla seikkailuilla ja arjessa. Ihastuin hanskoihin heti ensikäytöllä – hanskojen tuulen- ja vedenpitävyys oli itselleni jotain aivan uutta. Sittemmin ihastus on laantunut kaverisuhteeksi.

Tässä kokemuksiani *Sealskinz Anmer -hanskoista sekä tietoa niiden ominaisuuksista. Hanskat tunnettiin aiemmin nimellä Sealskinz Waterproof All Weather Ultra Grip.

Plussat

Miinukset

Vedenpitävät hanskat?

Olen käyttänyt Sealskinz Anmer -hanskoja vaihtelevissa keleissä ja aktiviteeteissa. Hanskat ovat olleet mukana melonnassa, Käsivarren erämaan tuiskussa, vaelluksella räntäsateessa sekä tuulisilla pyöräilylenkeillä.

Parhaiten hanskojen ominaisuudet pääsevät esiin viileässä ja tuulisessa säässä. Hanskat blokkaavat tuulta hyvin ja ovat lämpimät, jos ei mennä kovemmille pakkasasteille. Hanskat ovat hyvät esim. pyöräilyyn syksyllä, jolloin näpit jäätyvät muuten herkästi ja keli saattaa vaihdella.

Hanskat pitävät kosteutta, joskaan täysin vedenpitävät ne eivät ole. Jos taivaalta tulee vähäisesti vettä, hanskat eivät päästä sitä läpi. Myös kosteuden varusteiden käsittely onnistuu hanskojen avulla ilman, että kädet kastuvat.

Hanskat blokkaavat tuulta. Älykellon kosketusnäyttöön ne eivät kovin hyvin toimi.

Hanskoissa on hyvä pito.

Sealskinz Anmer -hanskoja markkinoidaan 100% tuulen-ja vedenpitävinä hanskoina. Se on liikoja luvattu, sillä hanskat eivät ole täysin vedenpitävät. Jos sataa pitkään ja kunnolla, hanskat päästävät kosteuden sisään. Samoin melonnassa huomasi, että 3-4h jälkeen alkoi kosteus tuntua selvästi läpi, vaikka hihansuut oli tiivistetty (ei kuvissa).

Nämä hanskat eivät toisaalta ole neopreenihanskat, jotka pitäisivät täysin vettä. Sealskinz Anmer -hanskojen vesipilariarvo on 10000 mm, joten jossain vaiheessa vesi tulee pakosti läpi. Toisaalta nämä hanskat hengittävät paremmin kuin neopreenit, mikä lisää näiden käyttömukavuutta.

Hanskojen miinuspuoli on myös se, että kun ne kastuvat, ne kuivuvat hitaasti. Hanskat voi kääntää ympäri, mutta kuivumisessa menee silti aikaa.

Hanskoissa on ihan hyvä pito, joten niillä saa otteen esim. pyörän tangosta tai melasta. En kuitenkaan sanoisi hanskoja kosketusnäyttöystävällisiksi, kuten joidenkin nettikauppojen teksteissä hehkutetaan. Oman kokemuksen mukaan hanskoilla ei voi liikuttaa kännykän näyttöä, olivatpa hanskat ja näyttö kuivat tai ei.

Materiaalit & ominaisuudet

Sealskinz Anmer hanskat ovat joustavat ja ne istuvat käteen kädenmyötäisesti (ei mitkään löysät hanskat).

Päällinen on 96,5% nailonia ja 3,5% elastaania. Nylon on tekninen muovi ja se tuo hanskoihin kestävyyttä ja joustavuutta. Hanskat ovat olleet itselläni monessa tekemisessä mukana eikä hanskoihin ole tullut reikiä tai repeytymiä.

Kalvo on hanskoissa polyuretaania. Ulkoiluvaatteissa käytetään usein vedenpitävyyden parantamiseen joko ptfe- eli goretex-kalvoa tai sitten polyuretaani-kalvoa. Samoin kuin goretex, polyuretaani eristää vettä, mutta hengittää.

Tämän huomaa Sealskinz Anmer -hanskoissa. Pieni vesimäärä ei mene läpi, mutta hanskat eivät ole silti mitkään hikipesät.

Lämpöä tuo pitkälti merinovillasta (84%) valmistettu vuori. Hanskojen kämmenissä on silikonista tehtyä kohokuviointia, joka parantaa otteen saamista esim. pyörän tangosta.

Hanskat ovat tyköistuvat ja koko on pienehkö. Suosittelen ottamaan hanskoista yhtä kokoa isomman, kuin normaalisti. Tällöin hanskojen sisään voi ujuttaa myös toista ohuempaa hanskaa tuomaan lisää lämpöä.

Hanskat ovat tyköistuvat.

Hanskat kuivuvat melko hitaasti.

Huolto

Sealskinz Anmer hanskat ovat valmistajan mukaan konepestävät, mutta en ole kertaakaan niitä koneessa pessyt. Käytännössä olen tsekannut, että hanskat varmasti kuivuvat kunnolla, jos ne on olleet reissun jäljiltä märät.

Sealskinz Anmer Yhteenveto

Sealskinz Anmer -hanskat ovat hyvät viileille ja vähän kosteille keleille. Ne pitävät hyvin tuulta ja niillä saa hyvän otteen, joten ne sopivat hyvin esimerkiksi pyöräilyyn, melontaan tai vaikka lastenvaunujen työntämiseen.

Hanskat pitävät kosteutta, mutta 100% vedenpitävät ne eivät ole. Isompi vesikuuro tai pitkäkestoisempi sade menee hanskoista läpi.

Jos hanskat kastuvat reissussa ja on viileä keli, ei niistä saa enää mukavaa kaveria loppureissulle. Hanskat kuivuvat hitaasti ja märkää hanskaa on ikävä työntää käteen koleana aamuna.

Materiaalit
Ominaisuudet
Käytettävyys
Hinta-laatusuhde
3,9
3.9/5
Arvio

Hinta ja saatavuus

*Sealskinz Anmer -hanskoja on yleensä helposti saatavilla useista eri liikkeistä ja verkkokaupoista. 

Myyjä Hinta
Tarkista hinta

* -merkityt ovat mainoslinkkejä. Napsauttamalla tähdellä merkittyä linkkiä, ja tekemällä ostoksen, saamme pienen osuuden kaupasta. Tuotteen hinta on sinulle sama, joten et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet Eturepun toimintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *