Haglöfs L.I.M kuoritakki retkeilijän päällä erämaassa

Haglöfs L.I.M kuoritakki

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä.

Etsitkö kevyttä kuoritakkia, joka ei paina vaelluksilla tai retkillä, mutta pitää sinut kuivana?

*Haglöfs L.I.M kuoritakki saattaa olla vastaus rukouksiisi. Tässä arvostelussa pureudutaan tarkemmin tähän tekniseen takkiin ja selvitetään, onko suositun L.I.M -sarjan rotsi todella kaiken hypetyksen arvoinen.

Plussat

Miinukset

Haglöfs L.I.M Series -sarja

Yli kahden vuosikymmenen ajan Haglöfs on kehittänyt, hionut ja hinkannut *L.I.M-sarjaa, tarjotakseen ulkoilma-ihmisille ja seikkailijoille parhaan mahdollisen suorituskyvyn minimaalisella painolla. L.I.M on lyhenne sanoista Less Is More.

Keveys on avainasemassa L.I.M-sarjan suunnittelussa. Käyttämällä kevyitä ja teknisiä materiaaleja, sekä virtaviivaistamalla tuotteiden rakennetta, Haglöfs on onnistunut luomaan erinomaisia vaatteita ja varusteita ilman turhaa painoa.

L.I.M-sarjan tuotteissa on vähemmän ominaisuuksia kuin monissa perinteisissä ulkoiluvaatteissa, mutta ne tarjoavat silti oikeastaan kaiken, mitä seikkailuilla tarvitsee. Jokainen yksityiskohta ja gramma on harkittu tarkasti.

Haglöfs päivittää L.I.M -sarjan kuoritakkeja ja muita tuotteita säännöllisesti parantaakseen materiaaleja, lisätäkseen toiminnallisuuksia tai vastatakseen asiakkaiden tarpeisiin ja odotuksiin.

Uusien versioiden julkaisutahti voi vaihdella vuosittain tai useammin, riippuen siitä, kuinka paljon muutoksia ja parannuksia valmistaja haluaa tehdä tuotteeseen. 

Haglöfs L.I.M kuoritakki suojasi Abisko-Nikkaluokta -vaelluksen vaihtelevilta olosuhteilta.

Kevyt ja vedenpitävä kuoritakki

Ostin L.I.M -sarjan kuoritakin syksyllä 2023 palvelemaan erityisesti pidempien vaellusten vaihtelevia olosuhteita. Takki sai ensikasteensa viikon mittaisella Abisko-Nikkaluokta vaelluksella, ja on ollut sen jälkeen luottokaveri myös lyhyemmillä reissuilla sekä arjen ulkoilussa.

Googlettaessani takkia tätä arvostelua varten huomasin, että siitä on jo ilmestynyt uudempi versio. Kuvien perusteella ainakin taskujen paikat ja saatavilla olevat värit ovat vaihtuneet. Materiaalit ja ominaisuudet ovat pysyneet kutakuinkin samana. Tämä lienee L.I.M -sarjalle tyypillistä jatkuvaa kehittämistä, kaupallisuutta unohtamatta.

Haglöfs L.I.M kuoritakki on suunniteltu tarjoamaan optimaalista suojaa ja suorituskykyä vaativissa olosuhteissa. Sen kevyt ja tekninen rakenne tekee siitä ihanteellisen valinnan monenlaisiin ulkoiluaktiviteetteihin. Erityisesti niihin, joissa liikutaan paljon ja sääolosuhteet voivat vaihdella nopeasti.

Takki painaa n. 250 grammaa ja sen vesipilariarvo on jopa yli 28000 mm. Se on pitänyt minut kuivana vaihtelevissa vuoristo-olosuhteissa vaeltaessa.

Kuoritakki on luottokaveri vaelluksilla ja seikkailuilla.

Hengittävä ja vedenpitävä takki suojaa vaihtelevissa olosuhteissa.

Materiaalit ja ominaisuudet

Haglöfs L.I.M kuoritakki on valmistettu tarkkaan harkituista materiaaleista. Tärkeimpänä materiaalina takissa käytetään Gore-Tex Paclite Plus -kalvoa, joka on tunnettu vedenpitävyydestään ja hengittävyydestään.

Gore-Tex kalvo takaa sen, että rankoissakin sääolosuhteissa pysyy kuivana. Samalla kalvo päästää kosteuden haihtumaan ulkopuolelle, joka on toivottu ominaisuus aktiivisessa liikunnassa.

Takin rakenteeseen on kiinnitetty huomiota, jotta se tarjoaisi parhaan mahdollisen suojan ja liikkuvuuden. Säädettävä huppu ja helma mahdollistavat istuvuuden säätämisen. Voit säätää takin tiukaksi tuulisella ja sateisella säällä, tai jättää löysäksi ja ilmavaksi kun keli höllii.

Heijastavat yksityiskohdat lisäävät näkyvyyttä hämärässä ja pimeässä, mikä parantaa turvallisuutta ulkoillessa. Takista on saatavilla myös kirkkaita signaalivärejä, jotka erottuvat hyvin mikäli erämaassa tai vuoristossa on tarve erottua. Ainakin hätätapauksissa ja valokuvissa ne toimivat.

Takissa on hengittävä ja vedenpitävä Gore-Tex Packlite Plus -kalvo.

Takki on todella ohut eli tauolla tulee nopeasti vilu ilman kerroksia.

Haglöfs L.I.M kuoritakki on suunniteltu keveyttä ja liikkuvuutta ajatellen. Minimalistinen muotoilu ja joustavat materiaalit mahdollistavat esteettömän liikkumisen vaellus-, melonta- ja pyöräreissuilla. Takin keveys tekee siitä helposti pakattavan ja kuljetettavan.

Vuoreton kuoritakki on todella ohut, joten kerrospukeutumista ei luonnollisesti tule unohtaa. Takki on mitoitukseltaan normaali tai jopa väljä. Takin väljyys mahdollistaa esim. kevytuntuvatakin pukemisen sen alle vaelluksen tauoilla ja leiriin saavuttaessa. Oma takkini on kokoa XL, olen 186 cm pitkä ja painan 85 kg. Pelkästään arjen ulkoilussa minulle riittäisi L-koko.

Joissain L.I.M -malliston takeissa on vain yksi tasku, joka sijaitsee rinnassa. Toisissa malleissa on kaksi suurempaa taskua sivuilla. Omassa takissani on vain yksi tasku rinnassa.

Rintataskuun mahtuu esimerkiksi kännykkä tai kartta ja se on omiin tarpeisiini riittävästi. En ole kaivannut sivutaskuja, koska rinkka selässä niihin olisi vaikea päästä käsiksi ja liikkuessa siellä olevat tavarat ovat vain tiellä. 

Joustavat materiaalit takaavat esteettömän liikkuvuuden.

Säädettävä helma ja huppu mahdollistavat istuvuuden säätämisen.

Huolto

Pitääksesi L.I.M takin parhaassa mahdollisessa kunnossa, suosittelen valmistajan ohjeiden mukaista pesua ja käsittelyä vedenpitävyyden ylläpitämiseksi.

Useimmat kuoritakit voidaan pestä koneessa miedolla pesuaineella ja matalassa lämpötilassa 30-40 asteessa. Varmista, että olet sulkenut kaikki vetoketjut ennen pesua. Vältä huuhteluaineen käyttöä, koska se voi vähentää kuoritakin vedenpitävyyttä. Sen sijaan käytä huuhteluainetta sisältämätöntä pesuainetta.

Jos kuoritakki kastuu rankan sateen tai hikoilun seurauksena, pyyhi ylimääräinen kosteus pois ennen kuin ripustat sen kuivumaan. Tämä auttaa nopeuttamaan kuivumista ja vähentämään mahdollista hajunmuodostusta. Kuivata takki ilmavasti roikkumalla.

Tarkista säännöllisesti kuoritakin saumat ja tiivisteet mahdollisten vaurioiden varalta. Korjaa pienet reiät ja repeämät välittömästi, jotta ne eivät päästä vettä läpi.

Säilytä kuoritakkia ilmavasti ja kuivassa paikassa, mieluiten henkariin ripustettuna. Vältä pitkäaikaista säilytystä kosteissa tai auringonvalolle alttiina olevissa paikoissa, jotka voivat vahingoittaa kuoritakin materiaaleja.

Kevyt kuoritakki on helppo kaivaa esiin, jos taivas repeää.

Pidemmillä vaelluksilla vedenpitäviä varusteita ei voi liiaksi kiittää.

Haglöfs L.I.M kuoritakki yhteenveto

Haglöfs L.I.M kuoritakki on luotettava kumppani seikkailuille niin vuorilla kuin kaupungin kaduillakin. Se on suunniteltu monipuoliseen käyttöön vaelluksista retkeilyyn ja arjen ulkoiluun.

Keveys tekee takista helposti pakattavan ja kuljetettavan, tarjoten suojan äkillisiltä säämuutoksilta ja vaihtelevilta olosuhteilta.

Kuoritakin materiaali on vettähylkivää. Gore-Tex Paclite Plus -kalvo varmistaa hyvän hengittävyyden, pitäen sinut kuivana myös intensiivisemmän liikunnan aikana. Takkia voi käyttää vaelluksen lisäksi esim. lenkkeillessä tai työmatkapyöräilyssä.

Vaikka takin hinta voi olla hieman korkeampi kuin perinteisten vaihtoehtojen, sen keveys ja suorituskyky tekevät siitä erinomaisen sijoituksen ulkoiluvarusteisiin. 

Materiaalit
Ominaisuudet
Käytettävyys
Hinta-laatusuhde
4.4
Arvio

Hinta ja saatavuus

Haglöfs L.I.M kuoritakin hinta vaihtelee mallista ja myyntipaikasta riippuen. Tyypillisesti Haglöfsin ulkoiluvaatteet ovat hintaluokaltaan keskitasoa, mutta L.I.M-sarjan tuotteet saattavat olla hieman hintavampia niiden keveyden ja suorituskyvyn vuoksi.

Kuoritakin hinta voi vaihdella noin 200 – 300 euron välillä, riippuen mallista, ja myyntipaikasta. Alennusmyynneistä ja tarjouksista voi löytää takin myös edullisempaan hintaan. Takkia on saatavilla useissa eri väreissä ja ne voivat vaihdella malliston mukaan.

Myyjä Hinta
Tarkista hinta
Tarkista hinta

* -merkityt ovat mainoslinkkejä. Napsauttamalla tähdellä merkittyä linkkiä, ja tekemällä ostoksen, saamme pienen osuuden kaupasta. Tuotteen hinta on sinulle sama, joten et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet Eturepun toimintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *