Rab untuvahousut

Rab Argon Pants untuvahousut

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä.

Panostin kylmän kelin pukeutumisessa pitkään pelkkään yläosaan. Oli tuttu tilanne, että jaloille tuli leirissä jossain vaiheessa kylmä. Piti yrittää hieroa reisiä lämpimäksi ja tehdä kyykkyjä. Pukeutumisessa laitoin jalkoihin yleensä lisää välikerrastoja, mutta kylmä tuli silti.

Ostin *Rab Argon Pants -untuvahousut pari vuotta sitten ja ne ovat nyt olleet minulla noin kymmenellä talviretkellä mukana. Tässä kokemuksiani housuista.

Plussat

Miinukset

Untuvahousut talviretkelle

RAB Argon Pants -untuvahousut on olleet kaverina useammalla talviretkellä. Yleensä kaivan pöksyt esiin, kun olen saanut leirin pystyyn ja alan kokkailemaan ja istumaan iltaan. Silloin tulee yleensä muuten kylmä, kun liikkuminen vähenee.

Untuvapökät lämmittää käytännössä samantien. Ero siihen, että jalassa olisi pitkät kalsarit ja vaellushousut, on iso. On tosi mukava fiilis istua iltaa, kun nämä pienet lämmittimet hellii jalkoja.

Toinen mukava hetki pukea nämä housut ylle on aamut. Pakkasaamuina on aina vaikea nousta makuupussista pois, mutta untuvahousut tekevät niistä hetkistä helpompia.

Jos on vain pari astetta pakkasta, niin alle riittää lyhyet kalsarit. Näissä housuissa tulee vähänkään puuhaillessa aika nopeasti lämmin. Kylmemmillä pakkasilla tai jos istuu vain iltaa, pitkät kalsarit ovat hyvä lisä.

Rabin muhkeat Argon-pöksyt on mukavuudenhaluisen talviretkeilijän kaveri.

Housut pakkautuvat kätevästi mukana tulevaan säilytyspussiin.

Materiaalit ja ominaisuudet

Muhkeutta pöksyihin tuo sen täyte. Housujen Fill power (FP) on 800 ja täytteenä on Nikwaxin vettähylkiväksi käsittelemää hanhenuntuvaa. Valmistajan mukaan L-koon housuissa on untuvaa 160 grammaa ja painoltaan L-koon housut painavat 375g.

Untuva tuntuu pysyvän hyvin lokeroissaan, mutta housujen kyljen saumoista on lähtenyt jonkun verran untuvaa pois. Ei mitään isoa katoa, mutta untuvaa selvästi pilkistää samoista ja silloin tällöin sieltä irtoaa pieniä haituvia pois.

Housuissa ei ole taskuja. Housuissa on integroitu vyö, jonka saa tarvittaessa otettua pois. Vyö on itse asiassa housujen isoin miinus. Vyö ei ole normaaliin tapaan lenkeissä kiinni, vaan se on pujotettu vyötärön ympäri menevään omaan “taskuun”. Vyön toinen pää on karannut taskuun useamman kerran ja sitä on työlästä kaivaa uudestaan esiin.

Housujen vyötärö on vähän tiukka ja siksi housuista kannattaa valita mielestäni yhtä kokoa isompi, kuin normaalisti. Olen itse 180cm pitkä ja painan n. 84kg. Normaalisti pidän L-koon housuja (esim. farkkujen pituus 32 ja vyötärö 34), mutta näistä otin XL-koon. Valinta oli hyvä, housut ovat mulle juuri sopivat.

Housujen mukana tulee pakkauspussi, johon housut saa sullottua reissulla kätevästi.

Housujen kyljen saumoista voi falskata kovassa käytössä hieman untuvaa pois.

Housuissa on integroitu vyö, jonka saa tarvittaessa otettua kokonaan pois.

Huolto

Reissun jälkeen kannattaa tarkistaa, onko housuihin tullut reikiä tai repeämiä ja tarvittaessa paikata ne. Näin untuvaa ei pääse poistumaan.

Housut kannattaa myös laittaa kuivumaan esim. yhdeksi yöksi, jotta mahdollinen kosteus varmasti lähtee pois.

Untuvahousut kannattaa säilyttää kotona samalla tavalla, kuin muutkin untuvavaatteet ja -varusteet. Eli mahdollisimman ilmavasti. Housuja ei kannata laittaa sen omaan pakkauspussiin vaan viikata ne vaikka hyllylle, jolloin untuva säilyy housuissa kuohkeana.

Untuvapöksyt jalassa on hyvä vältellä teräviä esineitä ja oksia.

Untuvahousut tarjoaa lisää lämpöä alakertaan ja näyttää hyvältä myös takaapäin.

Rab Argon Pants yhteenveto

RAB Argon Pants -untuvahousut on talviretkeilijän ystävä. Ne tarjoavat nopeasti lisää lämpöä alakertaan ja mukavuuden leirissä. Housut ovat muhkeat ja lämpimät, mutta samalla kevyet ja helppokäyttöiset.

Housut pakkauu pakkauspussiin ja se tekee housujen kuljettamisesta helppoa. Vyön solki voi paeta vyön omaan taskuun, mikä oman käyttökokemuksen perusteella housujen ainut isompi miinus. Kokonaisuudessaan nämä untuvahousut tarjoavat lämpöä, mukavuutta ja käytännöllisyyttä kaikenlaisiin talviseikkailuihin.

Materiaalit
Ominaisuudet
Käytettävyys
Hinta-laatusuhde
4.1
Arvio

Hinta ja saatavuus

*Rab Argon Pants -housut ovat suositut untuvahousut ja niitä on yleensä hyvin saatavilla laadukkaissa retkeilyliikkeissä. Hintaluokaltaan pöksyt asettuu n. 200 euron kieppeille.

Myyjä Hinta
Tarkista hinta

* -merkityt ovat mainoslinkkejä. Napsauttamalla tähdellä merkittyä linkkiä, ja tekemällä ostoksen, saamme pienen osuuden kaupasta. Tuotteen hinta on sinulle sama, joten et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet Eturepun toimintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *