Savotta vedenkantopussi

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä.

Onko ikinä tullut vastaan tilannetta, jossa löydät hyvän telttapaikan, mutta lähin vesistö on yli sadan metrin päässä?

*Savotta vedenkantopussi helpottaa leirielämää toimimalla omana kaivona, joten voit valita majoittumispaikan joustavammin.

Ostin Savotan 10 litran vedenkantopussin kolme vuotta sitten heräteostoksena, mutta siitä on tullut sittemmin vakiovaruste.

Plussat

Miinukset

Käyttö

Vedenkantopussin hyötynä on se, että vettä ei tarvitse kantaa rinkassa pitempiä matkoja leiriin, vaan voit napata pussilla vettä lähimmästä vesistöstä. Leiriä ei myöskään tarvitse pystyttää aivan vesistön viereen, koska pussilla voit tehdä leiriin oman kaivon.

Käytän itse vedenkantopussia, vaikka majoittuisin lähellä vesistöä. Kun on pussi, josta voi napata vettä, ei tarvitse kulkea edes-takaisin ja kahmaista vesistöstä jokaista pullollista kerrallaan. Käytännön kokkailu ja juominen helpottuvat leirissä.

Voipa pussia hyödyntää myös vaikka lemmikin vesiastiana tai saunateltassa löylykiuluna.

Pussin voi kahmaista täyteen järvestä tai muusta vesistöstä.

Käytännössä otan yleensä pussiin järvestä tai purosta noin 5-7 litraa vettä eli täytän sen noin puolilleen. Pussiin mahtuu yhteensä 10 litraa, mutta se on täytenä raskas kantaa eikä niin isolle määrälle ole yhdeksi yöksi juuri tarvetta.

Noin viidestä litrasta riittää esim. 3 hengelle hyvin vedet ilta-ja aamuruokien kokkailuun ja juomiseen.

Pakkaan yleensä pussin rinkan kylkitaskuun, josta se on helppo napata. Pussi painaa tyhjänä vain n. 90 grammaa, joten sekään ei ole iso harmi, jos pussia ei tulisi reissulla käytettyä.

Vedenkantopussi helpottaa leirissä ja laavulla kokkailua.

Materiaalit & ominaisuudet

Laadun puolesta pussin kangas tuntuu todella kestävältä. Materiaalina on 70 Denierin PU-pinnoitettua polyamidia. Olen laskenut pussin lukemattomia kertoja neulasia täynnä olevaan maahan, eikä pussiin ole tullut reikiä.

Savotan pussin hyvä ominaisuus on se, että se pysyy itsestään pystyssä. Sitä ei ehkä aluksi uskoisi, kun pussin asettaa maahan ja vesi hakee uomiaan, mutta pystyssä se pysyy.

Itsestään seisovan pussin kangas kestää, vaikka sen laskisi neulasia täynnä olevaan maahan.

Kantosanka on kestävä ja pussin voi ripustaa esimerkiksi puuhun, vaikka siinä olisi kovempi kuorma. Sanka on myös tarpeeksi leveä kantamiseen eli se ei “pureudu” kämmeneen, vaikka pussissa on painoa.

Oikeastaan ainut pieni miinus on pussin väri. Tummanvihreä pussi häviää helposti luonnon sekaan eikä ole kerta eikä kaksi, kun olen meinannut unohtaa pussin leiriin.

Ehkä voisinkin tuunata pussia ja ommella sankaan heijastimen tai jonkun kirkkaamman värisen kankaan, niin pussi erottuisi paremmin.

Kestävä kantosanka mahdollistaa pussin ripustamisen isommallakin kuormalla.

Pakkasöinä pussi kannattaa muistaa tyhjentää, ellei halua juoda aamulla jäävettä.

Huolto

Pussiin voi jäädä retkeilyn jäljiltä likaista vettä ja bakteereja, joten hygienian kannalta pussi kannattaa huuhdella ja laittaa kuivumaan retken jälkeen.

Teen itse niin, että pesen pussin lavuaarissa lämpimällä vedellä ja saippualla molemmin puolin. Peseminen käy nopeasti eikä ole iso vaiva. Konepesua valmistaja ei pussille suosita.

Vedenkantopussi toimii leirissä omana kaivona.

Pussista on helppo kaataa vettä.

Savotta vedenkantopussi yhteenveto

Savotan 10 litran vedenkantopussi helpottaa leirielämää ja säästää vaivaa veden hakemisessa leiripaikalle, toimien samalla oman kaivon tavoin.

Se on kevyt, kestävä ja itsestään seisova. Ainostaan väri voisi olla kirkkaampi, jotta se erottuu luonnossa paremmin.

Materiaalit
Ominaisuudet
Käytettävyys
Hinta-laatusuhde
4,3
4.3/5
Arvio

Hinta ja saatavuus

*Savotta vedenkantopussi on yleensä helposti saatavilla useista eri liikkeistä ja verkkokaupoista. 

Myyjä Hinta
Tarkista hinta

* -merkityt ovat mainoslinkkejä. Napsauttamalla tähdellä merkittyä linkkiä, ja tekemällä ostoksen, saamme pienen osuuden kaupasta. Tuotteen hinta on sinulle sama, joten et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet Eturepun toimintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *