MSR teltta

MSR Hubba Hubba NX teltta

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä.

MSR Hubba Hubba NX on kahden hengen kupoliteltta ja se on suunniteltu kolmen vuodenajan retkeilyyn.

Hubba Hubba on ollut käytössä mm. syksyisillä Lapin vaelluksilla Käsivarren erämaassa ja Kungsledenilla, sekä useilla kevään ja kesän metsäretkillä. Sitä on koeajettu myös muutamilla talvireissuilla.

Telttaa on siis vedetty pystyyn vaihtelevissa olosuhteissa niin helteellä, sateella, tuulella, kuin pakkasellakin. Telttaöitä olen viettänyt sekä yksin, että kaverin kanssa. 

Jaan tässä artikkelissa kokemuksia Hubba Hubba NX:stä noin kolmen vuoden testijakson ajalta. Mainittakoon, että teltta on ostettu omaan käyttöön.

Plussat

Miinukset

Telttaa on pystytelty mm. syksyisellä Käsivarren erämaan vaelluksella .

Paino / kannettavuus

En ole varsinaisesti kevytretkeilijä, mutta MSR Hubba Hubba NX tekee telttailusta mielestäni jo sopivan kevyttä.

Valmistajan mukaan teltta painaa kokonaisuudessaan noin 1,72 kiloa ja se mahtuu pakattuna 46 x 15 cm. Telttaa on siis helppo kantaa mukana reissulla kuin reissulla.

Kuljetan teltan kankaita yleensä rinkan yläläpän välissä ja sujautan kevyen alumiinirungon, sekä telttakiilat rinkan sisään.

Kevytrakenteinen teltta kulkee helposti mukana retkillä ja vaelluksilla.

Materiaalit

MSR Hubba Hubba NX on valmistettu laadukkaan tuntuisista materiaaleista. Ne vaikuttavat kestäviltä ja niissä on hyödynnetty myös kierrätettyjä materiaaleja. 

Teltassa on erillinen sisä- ja ulkoteltta. 

Sisäteltta on valmistettu hengittävästä nylonkankaasta ja ulkoteltta eli teltan “pressu” polyuretaanilla ja silikonilla päällystetystä nylonista. Päällyste suojaa pressua paremmin sateelta ja se estää sitä myös repeytymästä. 

Sisäteltan verkkomainen kangas mahdollistaa hyvän ilmanvaihdon ja ulkoteltassa on kaksi aukkoa, joiden avulla voi säätää ilmankiertoa tarpeen mukaan. Yhdessä ne estävät kosteuden ja kondensaation kertymisen teltan sisälle. 

Teltan runko on valmistettu kevyestä, mutta kestävän tuntuisesta alumiinista. Runko koostuu joustavista ja kokoontaitettavista putkista, jotka tuovat teltalle hyvän vakauden.

Ominaisuudet

Teltassa on kaksi sisäänkäyntiä, kaksi absidia, sekä sisätaskut pienten tavaroiden säilytystä varten. Teltan keskellä on kupolimainen sisätila, joka tarjoaa riittävästi tilaa kahdelle aikuiselle makuualustoineen.

Teltan sisäpinta-ala on 2,7 neliömetriä ja absidien yhteenlaskettu pinta-ala on 1,62 neliömetriä. Käytännössä absidiin mahtuu iso rinkka ja vaelluskengät.

Teltan sisällä on sen verran hyvin tilaa, että siellä ei ole pakko nukkua toisen kanssa lusikassa. Kyljenvaihdotkin sujuvat yleensä ilman, että nenät osuvat yhteen.

Kaksi sisäänkäyntiä mahdollistavat sen, että myös yöhiippailut onnistuvat ilman reissukaverin herättämistä.

Makuualustoiden ja makuupussien kanssa mälvätessä kannattaa kuitenkin sopia vuorot, jotta pahimmilta suonenvedoilta vältytään.

Yksin retkeillessä teltassa on reilusti tilaa kaikenlaiseen puuhasteluun. 

MSR Hubba Hubba NX teltasta kaikki ylimääräinen karsittu pois.

Teltan käyttöiän pidentämiseksi suosittelen hankkimaan erikseen myytävän *MSR lattiasuojan, joka suojaa sisäteltan pohjaa lialta, hankaukselta ja kosteudelta. Kevyt 200g lattiasuoja sujahtaa helposti mukaan teltan säilytyspussiin.

Lattiasuojan avulla myös teltan puhtaanapito helpottuu, kun sisäteltta ei ole suoraan kosketuksessa maahan.

Teltan alle voi halutessaan hommata erikseen myytävän lattiasuojan.

Pystytys & purku

MSR Hubba Hubba NX teltan pystyttäminen on helppoa ja nopeaa.

Taiteltavan alumiinirungon käsittely, sekä ulkoteltan asettelu vaativat alussa hieman opettelua. Muutaman kerran jälkeen teltan vetää pystyyn jo parissa minuutissa.

Ulkoteltta on tärkeää asettaa oikein päin suhteessa sisäteltan oviaukkoon, sillä muuten sisäänkäynti jää todella ahtaaksi. 

Teltassa on ns. freestanding -rakenne, mikä tarkoittaa sitä, että se voidaan pystyttää ilman kiinnittämistä maahan. Se tekee asennuksesta helpompaa, eikä teltan mukana tulevia kiiloja tarvitse välttämättä edes painaa maahan, mikäli olosuhteet ovat suotuisat. 

Teltan purkaminen on myös nopeaa ja yleensä suurin osa ajasta kuluukin makuualustan ja muiden kamojen pakkaamiseen. Voit halutessasi katso lisää teltan pystytyksestä ja purkamisesta esim. tästä videosta

Teltan pakkaus sisältää kaikki tarvittavat telttakiilat ja myrskynarut. Tarvittaessa kiiloja ja muita *telttatarvikkeita voi ostaa myös erikseen.

Teltan pystyttäminen ja purkaminen on nopeaa.

Säänkestävyys

3-vuodenajan teltta on suunniteltu kestämään vaihtelevia olosuhteita, ja ulkoteltan vesipilariarvo on 1200 mm. Kokeneemmat retkeilijät saattavat huomata, että vesipilariarvo ei ole ihan yhtä korkea kuin joissain vastaavissa malleissa.

On kuitenkin hyvä huomioida, että vesipilariarvo ei ole ainoa tekijä, joka vaikuttaa teltan vedenpitävyyteen. Ulkoteltan saumojen tiiviys ja asianmukainen pystytys vaikuttavat siihen, kuinka hyvin teltta ottaa vastaan sateen ja kosteuden. 

Minulla ei ole ollut kolmen vuoden testijaksolla ongelmia teltan vedenpitävyyden suhteen. Sateisen yön jälkeen olen ripustanut ulkoteltan kuivumaan ennen pakkaamista. Ohut ulkoteltta kuivahtaa nopeasti, yleensä jo aamutoimien ja aamupalan aikana.

Ulkoteltta suojaa hyvin sateelta ja tuulelta. Vesipilariarvo on 1200 mm.

MSR Hubba Hubba NX on suunniteltu pääasiassa kolmen vuodenajan käyttöön, mutta olemme testailleet sitä myös talvella. Talviretkeilyyn suositellaan kuitenkin yleensä telttoja, joissa on tukevammat kiilat, vahvempi rakenne ja parempi lämmöneristys. 

Leudoilla pakkasilla telttailu on vielä onnistunut suht mukavasti, mutta kireämmällä kelillä ja talvimyrskyssä ainakin itse kaipaan jo järeämpää suojaa. 

Jos aiot käyttää telttaa talviretkeilyssä, kannattaa panostaa lämpimään makuupussiin ja makuualustaan, sekä muihin talviretkeilyyn sopiviin varusteisiin.

Telttaa ei ole suunniteltu talviretkeilyyn, joten talvella kannattaa huolehtia asianmukaisesta muusta varustuksesta.

Vertailu

MSR valmistaa myös useita muita telttamalleja, joiden ominaisuuksissa on pieniä eroja Hubba Hubba NX:ään verrattuna.

Samantyyppiset nimet saattaa aiheuttaa retkeilijälle ylimääräistä päänvaivaa, mutta valinnan takia ei kannata kuitenkaan menettää yöunia. Kaikki teltat ovat laadukkaita. 

Alla olevaan taulukkoon on koottu muutamia hintaluokaltaan n. 500-600 euron malleja ja niiden eroja.

Hubba NX soveltuu parhaiten sooloretkeilijälle, Hubba Hubba NX kahdelle hengelle tai yhdelle mukavuuden haluiselle ja Mutha Hubba kahdelle mukavuuden haluiselle tai jopa kolmelle retkeilijälle. 

Teltta Hlö Käyttö Paino
MSR Hubba Hubba NX
2 hlö
3 vuodenajan
1,72 kg
1 hlö
3 vuodenajan
1,29 kg
3 hlö
3 vuodenajan
2,07 kg
2 hlö
3 vuodenajan
2,77 kg

MSR Hubba Hubba NX yhteenveto

Parasta teltassa on sen kaksi sisäänkäyntiä ja kevyt rakenne. Myös teltan materiaalit tuntuvat kestäviltä ja ilmanvaihto toimii hyvin.

Suosittelen Hubba Hubbaa ehdottomasti retkeilijöille, jotka etsivät kevyttä 1-2 hengen telttaa kevään, kesän ja syksyn yön yli retkille, sekä vaelluksille.

Materiaalit
Ominaisuudet
Käytettävyys
Hinta-laatusuhde
4.2
Arvio

Hinta ja saatavuus

MSR on yksi kevyiden retkeilytelttojen markkinajohtajista, joten Hubba Hubba NX on yleensä helposti saatavilla useista eri liikkeistä ja verkkokaupoista. Telttaa myydään sekä vihreänä, että vaalean harmaana. Vaalea teltta pysyy auringonpaahteessa viileämpänä.

Myyjä Hinta
Tarkista hinta

* -merkityt ovat mainoslinkkejä. Napsauttamalla tähdellä merkittyä linkkiä, ja tekemällä ostoksen, saamme pienen osuuden kaupasta. Tuotteen hinta on sinulle sama, joten et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet Eturepun toimintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *