Helsport Rinstind Pro 2 arvostelu

Helsport Ringstind Pro 2 teltta

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä.

Helsport Ringstind Pro 2 on 4-vuodenajan tunneliteltta, joka tarjoaa korkeaa laatua ja luotettavuutta retkeilijöille. Tämä teltta on suunniteltu kestämään vaativissa olosuhteissa tarjoten suojaa ja mukavuutta retkille läpi vuoden.

Plussat

Miinukset

Perustietoa

Helsport Ringstind Pro 2 Review

Ringstind Pro 2 sopii hyvin myös vaativampaan maastoon ja tuulisiin olosuhteisiin.

Kaikkiaan Helsport on suhteellisen kevyt (2,2 kg) 4-vuodenajan teltaksi, joskin kevyempiäkin markkinoilta toki löytyy. Teltasta on tehty myös superlight versio, jossa paino putoaa vajaan kilon verran ja hinta nousee muutamalla satasella.

Vaikka sisätilan mitat ovatkin kahdelle henkilölle juuri ja juuri riittävät, niin molemmin puolin sijoitetut tilavat absidit tuovat käyttömukavuutta leirielämään ja sateen kastelemien varusteiden säilömiseen.

Teltta on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista, mikä tekee siitä kestävän ja pitkäikäisen valinnan. Yöpymismukavuutta lisäämässä on tehokas ilmanvaihtojärjestelmä (Helsport AirFlow II®), joka auttaa vähentämään kosteutta sisällä.

Teltan kaaret ovat mallia DAC Featherlight NSLTM ja maakepit Helsport Plug alu 19cm. Ostaessa mukana tulee myös varaosina telttakeppien paikkaussarja ja kankaiden kunnostukseen tarkoitettua materiaalia.

Etualalla Helsport Ringstind Pro 2 Abisko-Nikkaluokta vaelluksella.

Teltan pystytys

Helsportin pystyttäminen on melko vaivatonta. Sisä- ja ulko-osa ovat irrotettavissa toisistaan. Telttakeppien mennessä ulko-osaan suoraan kiinni voi esimerkiksi sateella ensin pistää suojan pystyyn, jonka jälkeen kiinnittää sisäosan ulkotelttaan (pystyy tekemään ketterästi teltan suojissa). 

Turhaan ei sisä- ja ulkotelttaa tarvitse toisistaan irrotella kuljetuksen ajaksi ja sisäosan voi myös tarvittaessa pitää kokoajan kiinni. Mutta varsinkin kosteammilla keleillä ulkokangas on hyvä pyyhkäistä kuivaksi ennen kuin irrottelee sisätelttaa, jonka jälkeen pakkaa ne erillään pitääkseen sisäteltan kuivana.

Teltan pystytystä ja kasaan laittamista tuli testattua todella kovissa tuuliolosuhteissa Pohjois-Ruotsissa, eikä kertaakaan tullut isompia ongelmia.

Ulkokankaan saa hyvin pidettyä ensin kasassa esimerkiksi laittamalla eteen kiinni kaksi maakiilaa, jonka jälkeen pujottaa etuosan telttakepin läpi. Sitten ei muuta kun vetää kankaan suoraksi ja iskee takaosaan maakiilan kiinni. Loppu onkin vain hienosäätöä.

Sisäosan saa laitettua helposti kiinni ulko-osaan teltan sisäpuolelta käsin.

Yksin vai kaksin?

Varsinkin talviolosuhteissa teltta toimii todella mukavasti yhdelle hengelle. Tavaraa on yleensä enemmän mukana, joten sisällä on hyvä olla joustavasti tilaa. On sitä tilaa tarpeeksi kahdestaankin, mutta käyttömukavuutta lisää se, että pystyy jättämään isommat tarvikkeet toisen absidin puolelle ja käyttämään toista puolta kulkemiseen. Tarvittaessa reissutavarat mahtuvat myös kokonaan sisätiloihin.

Kahdestaan saattaa tila käydä välillä vähän ahtaaksi. Edes teltan korkeimmassa kohtaa ei juurikaan mahdu istumaan kunnolla, joka tekee kaverin kanssa säheltäessä asiat vaikeammiksi. Teltta näyttääkin ulospäin todella leveältä, mutta absidit vievät ison osan tuosta kuvitellusta tilasta. 

Ulkoapäin tarkastellessa saattaisi helposti ajatella, että sisätiloissa leveyttä riittää.

Helsportin absidit luovat mukavasti tilan tuntua molemmille sivuille.

Teltan rakenne

Tämä Helsport on suunniteltu kestämään vaihtelevia sääolosuhteita. Lattiaosan vesipilariarvo on 5000mm ja ulkoteltan 3000mm, joten se kestää hyvin rankempiakin sadekuuroja. Teltan rakenne tarjoaa hyvän suojan tuulelta ja ehkäisee myös kankaiden värinästä johtuvaa ääntä kovalla tuulella.

Teltassa käytetään alumiinikaaria, jotka on suunniteltu kestämään tuulta ja painetta ilman taipumista tai murtumista. Vetoketjut ovat korkealaatuisia ja ne toimivat luotettavan oloisesti. Saumat on huolellisesti teipattu ja vahvistettu, mikä parantaa niiden kestävyyttä. Vahvistetut saumat estävät veden tunkeutumisen teltan sisään ja lisäävät teltan siten kokonaiskestävyyttä.

Kondensaation minimoinnin suhteen olen itse ollut todella tyytyväinen tähän telttaan, joskin muutamana yönä ainakin toinen nukkuja valitti, että makuupussi oli ottanut kosteutta itseensä. Helsportin jalkopää onkin niin matala, että esimerkiksi polvia nostellessa saattaa vahingossa sohaista myös välikattoa ja saada kosteissa keleissä itseään vähän kasteltua.

Sivut saa nopeasti auki, joka helpottaa tavaroiden kanssa puuhastelua. Teltan sisäosaan kaipaisi välillä korkeutta vähän lisää.

Helsport Ringstind Pro 2 yhteenveto

Helsport Ringstind Pro 2 sopii erinomaisesti vaativissa olosuhteissa puuhasteluun. Se kestää hyvin tuulen piiskatessa, ja myös teltan pystytys sujuu ongelmitta, vaikka tuuli riepottelisi rajummallakin otteella. Osat ovat luotettavan ja laadukkaan tuntuisia.

Tehokas ilmanvaihto tekee Helsportin kanssa talvitelttailusta mukavaa ja vähentää kondensaatiota tehokkaasti. Kesällä taas molemmin puolin sijoitetut sisäänkäynnit mahdollistavat hyvän tuuletuksen ja maisemien ihailun teltasta käsin. Kahdestaan telttaillessa joutuu välillä vähän kaveria tönimään edestä pois, mutta absidit antavat onneksi lisätilaa.

Kaikkiaan teltta tarjoaa luotettavan suojan ja käyttömukavuutta retkeilijöille, jotka arvostavat laadukkaita ja kestäviä varusteita. Mikäli taskun pohjalta löytyy vielä muutama ylimääräinen seteli, niin ei muuta kuin Superlight versio harkintaan/hankintaan, jotta selviää vielä kevyemmällä kuormalla 😉

Materiaalit
Ominaisuudet
Käytettävyys
Hinta-laatusuhde
4.4
Arvio

Hinta ja saatavuus

Helsport Ringstind Pro 2 -teltan alkuperäinen hinta on pyörinyt monessa liikkeessä yli 500 euron. Itse sain teltan ostettua hintaan 320 euroa ja tuntuu, että alennuksia tämän teltan kohdalla ainakin on useasti ollut. Saatavuuden suhteen tuskin tulee ongelmia ainakaan pohjoismaisilla markkinoilla. 

Myyjä Hinta
Tarkista hinta

* -merkityt ovat mainoslinkkejä. Napsauttamalla tähdellä merkittyä linkkiä, ja tekemällä ostoksen, saamme pienen osuuden kaupasta. Tuotteen hinta on sinulle sama, joten et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet Eturepun toimintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *