Lundhags Padje Light

Lundhags Padje Light 60 rinkka

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä.

*Lundhags Padje Light 60-litraisen rinkan vahvuudet ovat erityisesti keveydessä ja muokattavuudessa. Sivujen ja etuosan verkkotaskut tuovat tarvittaessa 14 litraa lisää tilavuutta, sekä antavat monipuolisemmat lähtökohdat tavaroiden järjestelyyn.

Plussat

Miinukset

Kevyt rinkka monipuoliseen käyttöön

Alkujaan kiinnostuin Padje Lightista juurikin sen keveyden takia. Reilu kilon painoinen reissukaveri tuntui houkuttelevalta vaihtoehdolta kannettuani lähes neljän kilon 75-litraista Fjällräven Kajkaa viimeiset kymmenen vuotta.

Kestävyys ja ylimääräisten taskujen puute mietityttivät alkuunsa, mutta tämä Lundhagsin kevyt rinkka toi nopeasti hyviä muutoksia myös omaan pakkaamiseen.

Rinkan tilavuuden on ilmoitettu olevan 60 litraa, mutta tarvittaessa verkkotaskuihin saa sullottua ylimääräiset 14 litraa lisätarvikkeita, mikä tulee pidemmillä reissuilla tarpeen.

Kaikkiaan rinkasta on karsittu pois muiden kevytretkeilyyn suunnattujen rinkkojen tavoin esimerkiksi yläosan sulkuläppä ja rinkan sulkeminen tapahtuukin pakkauspussien tavoin rullaamalla tasku kiinni. Myös tähän kiinnitykseen on käytetty alumiinista osaa, eikä turhia muoviosia ole kriittisiin paikkoihin aseteltu.

Lundhags Padje Light 60 ja Teijon kansallispuiston auringonlasku.

Kantojärjestelmä

Rinkkaa saa kahdella eri kokoisella kantojärjestelmällä, jonka valinta määräytyy kantajan selän pituuden mukaan. Oma versioni on punainen Regular-malli ja toinen saatavilla oleva versio on Long-malli, joka on tarkoitettu pidempiselkäisille retkeilijöille.

Itse päädyin valitsemaan Regular-version, koska se tuntui sopivan omaan selkääni paremmin. Lundhagsin ohjeistuksen mukaan minun mittaiselle 170cm retkeilijälle pitäisi käydä molemmat mallit. Ostopäätöstä tehdessä kannattaa käydä kokeilemassa molempia ihan reilun painolastin kanssa, jotta erot tulevat selville.

Kantojärjestelmän alumiininen kehikko mukailee aika mukavasti selkää, kunhan sen saa säädettyä oikeaan pituuteen. Säätöjärjestelmä on tehty todella helpoksi ja asetuksia saa muuteltua nopeasti testaillessaan rinkkaa käytännössä.

Ainoa asia mikä itseäni häiritsi alussa oli, että rinkka tuntui täyteen pakattuna heiluvan helposti puolelta toiselle ja kahisten myös korvan vieressä yllättävän äänekkäästi. Heiluntaan auttaa hieman, että kiristelee lantio- ja rintavyön kireälle ja tähtää tottakai siihen, ettei pakkaa painavimpia tavaroita aivan rinkan yläosaan.

Olen aina tottunut kantamaan rinkkaa ison osan matkasta pelkästään harteilla, kiinnittämättä rinta- ja lantiovyötä ollenkaan. Padje Light tekee sen todella mukavaksi ja välillä tuntuu enemmänkin, että kantaisi pienempää päiväreppua.

Toisaalta, myös vyöt on tehty huolella ja varsinkin lantiovyön alumiiniseen kiinnitysosaan olen tykästynyt. Muoviosia kun silloin tällöin hajoilee, niin tätä tuskin saa palasiksi hajotettua. Muutenkin rinkka asettuu selkään todella miellyttävästi myös vyöt kiinnittäessä. Rintävyössä on käytetty muovikiinnikettä, mutta sen hajoaminen matkassa ei olekaan niin kriittinen asia.

Rinkan yläosa on mallia roll-top ja verkkotaskut venyvät monenlaiseen.

Varsinkin isot verkkotaskut helpottavat packraft reissun pakkausta.

Taskut ja kiinnikkeet

Rinkan mukana tulee myös kaksi joustavaa pientä kiinnikenarua, joilla rinkan etupuolelle saa laitettua olkahihnoihin jotakin mitä tarvitsee mahdollisesti rinkkaa alas ottamatta. Itse olen tykännyt käyttää niitä lyhyemmillä reissuilla juomapullon kanssa ja pidemmillä reissuilla olen pitänyt siinä ylimääräistä tavarataskua, jossa on esimerkiksi gps-laite ja energiapatukoita.

Rinkasta löytyy yksi ylimääräinen vetoketjullinen tasku. Tämä pieni tasku on sijoiteltu etupuolelle rinkan yläosaan ja sen sisältä löytyy myös kiinnike esimerkiksi avaimille. Käytännössä kaikki pakkaaminen suuntautuu siis isoon päätaskuun, eikä tavaroita pysty taskujen avulla hirveästi järjestelemään. 

Isot verkkotaskut tulevatkin tarpeeseen ja itse ainakin tykästyin todella niiden käyttöön ollessamme viikon vaelluksella Pohjois-Ruotsissa. Kaiken päätaskuun menevän pistin erillisiin pakkauspusseihin ja verkkotaskut järjestyivät matkan varrella lähinnä fiiliksen mukaan, joskin etummainen verkkotasku oli varattu lähinnä sadevaatteille. 

Kahteen sivuilla olevaan verkkotaskuun meni joskus märkä telttakangas, kävelysauvat, juomapullo, telttakepit ja joskus jotain ihan muuta. Melomaan mennessä on sivutaskuihin saanut mm. 4-osaisen melan ja toiselle sivulle kelluntaliivin. Käyttöä verkkotaskuille siis löytyy. Tosin viikko pohjoisessa aiheutti myös verkkoihin muutaman pienen reiän, jotka eivät toivottavasti lähde purkautumaan sen isommiksi.

 

Jahdin ylimääräinen pikkutasku helpottaa pieniin tavaroihin käsiksi pääsemistä.

Juomapullon on saanut helposti kiinni olkahihnaan kiinnikkeiden avulla.

Pakkaaminen

Kun käytännössä kaikki tilavuus on ison päätaskun varaan rakennettu, niin tuntuu, että sinne voi upottaa vaikka mitä. Pakkauspusseilla varusteet saa myös helposti pidettyä järjestyksessä.

Painavimmillaan rinkkaa on tullut testattua noin 16 kilon kantamuksella ja hyvinhän siitä selvittiin. Alla tuon kyseisen reissun tavarat, joiden lisäksi mukana oli myös viikon ruokavarastot.

Kaikkiaan Padje Light on tuntunut yllättävänkin tilavalta rinkalta ja kulkee mukana varmasti vielä monet tulevat reissut lyhyistä viikonloppuretkistä aina pidempiin vaelluksiin.

Rinkan pakkaaminen

Tämä kaikki upposi Padje Lightin sisään viikon vaellukselle Ruotsin Lapissa. Perusvarusteiden lisäksi myös ruoka upposi hyvin rinkan sisälle.

Lundhags Padje Light 60 yhteenveto

Itse tykästyin rinkkaan heti ensimmäisistä käyttökerroista alkaen. Keveys yhdistettynä hyvään kantojärjestelmään ja toimiviin verkkotaskuihin tekee tästä monipuolisen reissukaverin. Yläosan roll-top järjestelmä Y-muotoisilla kiinnityslenkeillä antaa mahdollisuuden laittaa tarvittessa sen alle vaikkapa telttapussin tai solumuovisen makuualustan.

Pienet yksityiskohdat, kuten alumiiniset kiinnikkeet kriittisissä kiinnityskohdissa luovat mielikuvan kestävyydestä, vaikka kyseessä ei mikään kovin jämäkkä rinkka olekaan. Profiililtaan se meneekin enemmän kevytretkeilyn puolelle.

Materiaalit
Ominaisuudet
Käytettävyys
Hinta-laatusuhde
4.3
Arvio

Hinta ja saatavuus

*Lundhags Padje Light on saatavilla joko 45- tai 60-litraisena versiona ja kahdella eri värivaihtoehdolla. Joskin väri määräytyy lähinnä käyttäjän selän pituuden mukaan. Punainen versio on meille hieman lyhyemmille retkeilijöille, kun taas harmaan rinkan kantajat ovat pidempiselkäisiä metsän tutkiskelijoita.

Hintaluokaltaan Padje Light asettuu aika lailla suositun Exped Lightning rinkan kategoriaan, josta on myös saatavilla samankokoiset versiot.

Myyjä Hinta
Tarkista hinta
Tarkista hinta

* -merkityt ovat mainoslinkkejä. Napsauttamalla tähdellä merkittyä linkkiä, ja tekemällä ostoksen, saamme pienen osuuden kaupasta. Tuotteen hinta on sinulle sama, joten et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet Eturepun toimintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *