Kätevästi valmistuva ja taivaallisen maukas lohipasta saa taatusti koko retkiseurueen nuolemaan näppejään – ja lautasiaan! Resepti yhdistää mehevän lohen, täyteläisen pastan ja raikkaan sitruunan täydelliseksi makuelämykseksi luonnon helmassa.
- 3-4 annosta
- 30 min
- Laktoositon
Alkuperäinen resepti
- Etureppu
Ainekset
- 300g lohta (lämmin- ja kylmäsavu)
- n. 400g täysjyväpastaa (esim. tagliatelle tai fusilli)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- Öljyä / voita
- 2 dl ruokakermaa
- 1 sitruuna
- Koristeluun: parmesaania ja tilliä
Ohjeet
Esivalmistelut
Silppua sipulit ja leikkaa lohi paloiksi.
1
Kiehauta suolattu pastavesi kattilassa. Lisää pasta ja keitä al denteksi.
2
Laita öljyä pannulle tai kattilaan ja lisää sipulit. Kuumenna ja anna sipulien pehmentyä.
3
Sekoita sipuliseokseen ruokakerma. Mausta sitruunalla ja pippurilla. Lisää lohi ja tarkasta suola. Sekoita varoen, että lohi pysyy ehjänä.
4
Valuta pasta ja yhdistä joukkoon kastike. Koristele annokset tillillä ja parmesanjuustolla. Nauti esim. hapokkaan Rieslingin kanssa!