Intialainen linssipata lämmittää etenkin talviretkellä. Mausteisen retkiruoan kruunaa nuotiolla paistettu Naan-leipä.
- 3-4 annosta
- 20 min
- Vegaaninen
Alkuperäinen resepti
Ainekset
- n. 400 g punaisia linssejä
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 1 iso sipuli
- 4 valkosipulin kynttä
- n. 2 dl vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2,5 dl kookoskermaa tai 2rkl kookoskermajauhetta
- n. 100 g pinaattia
- 4-6 tl curry mausteseosta: kurkuma, korianteri, cayennepippuri, juustokumina, inkivääri)
- 2 tl kanelia
- 1 lime
- Kuivattua korianteria
- Suolaa & mustapippuria
Ohjeet
Esivalmistelut
Huuhtele ja valuta linssit sekä pinaatit. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Pakkaa raaka-aineet ilmatiiviisiin suljettaviin pusseihin tai rasioihin.
1
Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyn kanssa paistinpannulla tai kattilassa.
2
Lisää mausteet, linssit, tomaattipyree ja vesi. Sekoita hyvin.
3
Lisää kookoskerma sekä pinaatit ja anna hautua hiljalleen n. 15 min, kunnes linssit on pehmenneet.
4
Tarkista suola, mausta ja viimeistele korianterilla ja limen mehulla. Tarjoile keitetyn riisin ja nuotiolla lämmitetyn Naan-leivän kanssa.
Vaellukselle
Kuivaus
Valmista ruoka kotona ohjeen mukaisesti ja keitä kokoon matalalla lämmöllä. Levitä leivinpaperille 0,5 cm paksuinen kerros. Kuivaa 50 asteen lämpötilassa n. 8-10 tuntia. Murra kuivana paloiksi ja hienonna. Pakkaa liotetun riisin kanssa 4 annospussiin.
Ennallistaminen
Lisää 3,5 dl kuumaa vettä ja anna vetäytyä 10 minuuttia.