Dal linssipata

Intialainen linssipata

Intialainen linssipata lämmittää etenkin talviretkellä. Mausteisen retkiruoan kruunaa nuotiolla paistettu Naan-leipä.

Alkuperäinen resepti

Ainekset

Dal linssipata

Ohjeet

Esivalmistelut

Huuhtele ja valuta linssit sekä pinaatit. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Pakkaa raaka-aineet ilmatiiviisiin suljettaviin pusseihin tai rasioihin.

1

Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyn kanssa paistinpannulla tai kattilassa.

2

Lisää mausteet, linssit, tomaattipyree ja vesi. Sekoita hyvin.

3

Lisää kookoskerma sekä pinaatit ja anna hautua hiljalleen n. 15 min, kunnes linssit on pehmenneet.

4

Tarkista suola, mausta ja viimeistele korianterilla ja limen mehulla. Tarjoile keitetyn riisin ja nuotiolla lämmitetyn Naan-leivän kanssa.

Vaellukselle

Kuivaus

Valmista ruoka kotona ohjeen mukaisesti ja keitä kokoon matalalla lämmöllä. Levitä leivinpaperille 0,5 cm paksuinen kerros. Kuivaa 50 asteen lämpötilassa n. 8-10 tuntia. Murra kuivana paloiksi ja hienonna. Pakkaa liotetun riisin kanssa 4 annospussiin.

Ennallistaminen

Lisää 3,5 dl kuumaa vettä ja anna vetäytyä 10 minuuttia.

Lisää reseptejä: