Tonnikalapasta retkiruoka

Sitruunainen tonnikalapasta

Valkosipuli ja chili tuovat lämmön, sitruuna raikkauden. Kaprikset ja tonnikala tykkää muuten vaan toisistaan. Parmesaani tekee elämästä parempaa. Tonnikalapasta on täyteläinen ja helppo retkiruoka.

Alkuperäinen resepti

Aineet

etureppu reseptit retkiruoka tonnikalapasta 2

Ohjeet

1

Laita pastavesi kiehumaan, lisää kiehuvaan veteen suolaa ja keitä n. 10-12 minuuttia.

2

Pilko chili ja valkosipuli mahdollisimman pieneksi. Ota kaprikset esiin.

3

Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja heitä joukkoon chilit, valkosipulit ja kaprikset. Paista varovasti, jotta valkosipuli ei kärtsää. Lisää ruokakerma ja sekoittele kunnes kiehuu. Raasta joukkoon sitruunankuori ja purista sitruunan mehu. Anna saostua hetken. Mausta suolalla ja pippurilla.

4

Kun pasta on al dente, valuta vesi pois ja kaada kastike pastan sekaan. Valuta tonnikalapurkeista ylimääräinen öljy ja nostele pastan päälle. Sekoita huolella.

5

Annostele lautaselle, mausta hyppysellisellä mustapippuria ja lorauta oliiviöljyä päälle. Viimeistele reilulla kourallisella parmesaaniraastetta.

Kokeile kuivausta

Jos kuivaat tonnikalaa, käytä tonnikalaa joka on säilötty paloina veteen - ei öljyyn. Valuta siivilällä kaikki neste pois ja levitä tasaisesti pellille leivinpaperin päälle. Kuivaa uunissa 50 asteessa luukku hieman raollaan 2-4 tuntia tai kuivurissa.

Lisää reseptejä: