Retkeilijän lohikeitto

Helppo kalakeitto

Helpon kalakeitto-reseptin vaikein osuus on tuoreen kalan saaminen. Itse soppa on helppo hämmentää ja sopii pohjaksi kalalle kuin kalalle.

Alkuperäinen resepti

Ainekset

Ohjeet

Esivalmistelut

Pilko tuoreet keittojuurekset kuutioiksi ja laita ilmatiiviiseen pussiin tai rasiaan. Mikäli ostat kalan kaupasta, varmista, että se on ilmatiiviissä pakkauksessa.

1

Keitä vesi nuotiolla nokikattilassa tai retkikeittimellä ja sulata joukkoon kasvisliemikuutiot.

2

Lisää joukkoon pilkotut keittojuurekset ja keitä ne puolikypsiksi n. 10 min. 

3

Lisää sitruunan mehu ja sulatejuusto kuutioituna. Anna juuston sulaa joukkoon.

4

Leikkaa kalafileet n. 2cm kuutioiksi. Lisää kalat keittoon ja hauduta n. 20 min.

5

Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja ripottele päälle runsaasti tuoretta silputtua tilliä. Tarjoile ruisleivän kanssa.
Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja ripottele päälle runsaasti tuoretta silputtua tilliä. Tarjoile ruisleivän kanssa.

Vaellukselle

Kuivaus

Kuivaa juurekset ja viipaloitu sulatejuusto leivinpaperin päällä ritilällä 50 asteessa. Käytä kalan kuivaukseen tuoretta ja vähärasvaista kalaa ja kuivaa 40-50 asteessa. Kuivaus kestää tavallisessa uunissa n. vuorokauden ja kiertoilmauunissa n. 7 tuntia. Pakkaa kuivattu kala ilmatiiviisti ja säilytä jääkaapissa.

Ennallistaminen

Liota kuivattuja juureksia, juustoa ja kalaa vedessä ennen keiton keittämistä. Tämä vähentää keittämisaikaa huomattavasti.

Lisää reseptejä: