Helpon kalakeitto-reseptin vaikein osuus on tuoreen kalan saaminen. Itse soppa on helppo hämmentää ja sopii pohjaksi kalalle kuin kalalle.
Aineet
- 6 dl vettä
- 2 kala/kasvisliemikuutiota
- 600g kotimaisia keittojuureksia
- 250g Koskenlaskija sulatejuustoa
- 400g tuoretta fileroitua kalaa tai säilykekalaa (esim. lohta)
- 1 sitruunan mehu
- Tilliä
Ohjeet
Esivalmistelut
Pilko tuoreet keittojuurekset kuutioiksi ja laita ilmatiiviiseen pussiin tai rasiaan. Mikäli ostat kalan kaupasta, varmista, että se on ilmatiiviissä pakkauksessa.
1
2
Lisää joukkoon pilkotut keittojuurekset ja keitä ne puolikypsiksi n. 10 min.
3
4
Leikkaa kalafileet n. 2cm kuutioiksi. Lisää kalat keittoon ja hauduta n. 20 min.
5
Vaellukselle
Kuivaus
Kuivaa juurekset ja viipaloitu sulatejuusto leivinpaperin päällä ritilällä 50 asteessa. Käytä kalan kuivaukseen tuoretta ja vähärasvaista kalaa ja kuivaa 40-50 asteessa. Kuivaus kestää tavallisessa uunissa n. vuorokauden ja kiertoilmauunissa n. 7 tuntia. Pakkaa kuivattu kala ilmatiiviisti ja säilytä jääkaapissa.
Ennallistaminen
Liota kuivattuja juureksia, juustoa ja kalaa vedessä ennen keiton keittämistä. Tämä vähentää keittämisaikaa huomattavasti.