Helppo thai henkinen punainen curry tofulla valmistuu nopeasti päivä- tai yön yli retkelle. Yksinkertainen, mutta maultaan niin monivivahteinen.
- 2-3 annosta
- 20 min
- Vegaaninen
Alkuperäinen resepti
Aineet
- 250 g tofun paahtopalaa (Jalotofu)
- 2 rkl punaista thai currytahnaa
- n. peukalon kokoinen biitti tuoretta inkivääriä
- 3 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 lime
- Ruokaöljyä
- 2 dl kookoskermaa tai 2 rkl kookoskermajauhetta
- 1 tl sokeria
- Suolaa
- Kuivattua korianteria
- Nuudeleita
Ohjeet
Esivalmistelut
Raasta inkivääri ja hienonna valkosipuli mahdollisimman pieneksi.
1
Lämmitä öljy pannulla ja lisää valkosipuli, inkivääri, currytahna ja murra joukkoon paahtopalat. Paista hetki.
2
Lisää kookoskerma, limen mehu ja sokeri. Sekoita hyvin ja anna hautua n. 5 minuuttia. Viimeistele kuivatulla korianterilla. Tarjoile riisin tai nuudeleiden kanssa.
3
Laita nuudelit kippoon ja kaada 3,5 dl kiehuvaa vettä päälle. Anna hautua 3 minuuttia ja annostele joukkoon curry. Sekoita ja nauti!