Simppeli versio retkelle Thaimaan reissuilta tutusta katuruuasta eli Pad Thaista. Tätä voi tarjoilla tofun sijaan myös esim. kanalla tai kalalla. Maukas metsäreissujen pikaruoka.
- 2 annosta
- 20 min
- Laktoositon, gluteeniton
Alkuperäinen resepti
Aineet
- Riisinuudeleita kahdelle
- n. 200g esikypsennettyjä tofukuutioita
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 salottisipulia tai kevätsipulia
- 1 porkkana
- Tilkka ruokaöljyä
Kastike
- 1 limen mehu
- 3 tl soijaa
- 3 tl tummaa sokeria
- (2 tl valkoviinietikkaa tai kalakastiketta)
Viimeistelyyn
- Korianteria
- Chiliä
- Murskattuja pähkinöitä
Ohjeet
Esivalmistelut
Pilko sipulit pieneksi ja leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi.
1
Kypsennä nuudelit upottamalla ne 3 minuutiksi kiehuvaan veteen. Paista esikypsennettyjä tofukuutioita 4-6 min ja siirrä sivuun.
2
Kuumenna öljy pannulla kattilassa ja lisää valkosipuli, sipuli sekä porkkanat. Paista ja sekoittele niitä hiljaa muutama minuutti.
3
Lisää joukkoon sokeri, limemehu ja soija. Heitä sekaan myös nuudelit sekä tofukuutiot ja sekoita hyvin kunnes kaikki on lämmennyt. Älä ylikypsennä kasviksia.
4
Viimeistele korianterilla, hienonnetulla chilillä ja murskatulla pähkinöillä. Nauti.