Vegeburritot täytetään vegejauhismurulla ja mausteisella tomaatti-chilisoossilla. Jos maltat, sulata lämmitetyn tortillaletun päälle vegejuustoraastetta.
- 6 burritoa
- 20 min
- Vegaaninen
Alkuperäinen resepti
Aineet
- 400g Muu vegejauhismurua
- 1 pussi vegejuustoraastetta
- 6-päkki tortillalettuja (Large)
- 1 tölkki kidneypapuja (380g)
- 1 tölkki tomaattimurskaa (400g)
- 0,5 dl vettä
- 1 punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- Mausteet: 1 tl chilijauhetta, 1 tl paprikajauhetta, 2 tl kuminaa
- (Sriracha-kastiketta)
- Ruokaöljyä
Ohjeet
Esivalmistelut
Pilko sipulit ja chili mahdollisimman pieneksi. Huuhtele ja valuta pavut.
1
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyn kanssa paistinpannulla tai kattilassa. Lisää tomaattimurska, vesi, vegejauhismurut ja mausteet. Jos haluat lisäpotkua lorauta joukkoon Sriracha-kastiketta. Hauduta n. 15 minuuttia.
2
Lämmitä tortillaletut nuotiolla ja ripottele pohjalle juustoraastetta. Täytä tomaatti-chilisoossilla ja kääräise burritoksi. Ripottele juustoraastetta myös päälle ja anna sen sulaa hieman, jos maltat enää odottaa.
Vaellukselle
Kuivaus
Valmista soossi kotona ohjeen mukaisesti ja keitä kokoon matalalla lämmöllä. Levitä leivinpaperille 0,5 cm paksuinen kerros. Kuivaa 60 asteen lämpötilassa n. 8-10 tuntia. Annostele suljettaviin pusseihin.
Ennallistaminen
Kaada kuivattu chilisoossi kattilaan ja sekoita se veteen. Kiehauta ja anna vetäytyä n. 10 minuuttia.