Retkiruokaa sesonkien mukaan

Jaa kaverille:

Retkiruokailussa tuoreet raaka-aineet ja luonnon antimet on kuin simpukan helmiä. Pitää tietää mistä etsii. Raaka-aineita kannattaa hyödyntää kausien mukaan, jolloin ne säilyy ja maistuu parhaiten.

Tuoreet raaka-aineet retkiruokailussa

Parhaat tuoreet raaka-aineet löytyy tietysti metsästä ja on hyödynnettävissä jokaisen oikeuksilla. Retkieväitä ei kuitenkaan kannata jättää luonnon antimien varaan, vaan luonnosta saatavia aineita tulee hyödyntää kuin mausteita tai gourmet raaka-aineita. Ne on retkiruokailun helmiä.

Suomen järvistä nousee hyvin mm. ahventa, joka on herkullista halsterissa tai fileenä paistettuna. Syksyisin aterioissa voi hyödyntää sieniä. Aloittelijan helppoja ruokasieniä on mm. kanttarelli, herkkutatti ja suppilovahvero eli suppis. Alkusyksystä metsä on täynnä marjoja. Heinäkuun lopusta syyskuun alkuun löytyy mustikkaa ja syyskuun alusta lokakuun puoleenväliin puolukkaa.

Tuoreita raaka-aineita voi tietysti hommata myös kaupasta, torilta, kauppahallista tai suoraan maatilalta. Raaka-aineita hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota niiden säilyvyyteen. Hyvin säilyviä tuoreita herkkuja on esim. kovat juustot, täysjyväleipä, porkkanat, parsakaali, paprikat ja sipulit. Niitä voi huoletta ottaa mukaan useamman päivän retkille.

Esimerkkejä sesonkien raaka-aineista

Kevät

Kesä

Syksy

Talvi